Architects
Office

image/svg+xml ARCHITECTS OFFICE

Tenterfield Stables

Haddington

This is a traditional stable building, part of Tenterfield House, that I developed into a residential home in 2000. Sixteen years later the original purchaser asked me to design an extension to form a new entrance and studio room. Further to this brief the existing conservatory was to be converted into year round living space. The design uses traditional materials of natural slate and sand stone to work in harmony within the curtilage of the listed building. The roof of the conservatory was removed and a slate roof with glazed gable was formed to create a dramatic living space. The house now has an obvious entrance with a covered walkway leading to the main door. The studio opens up onto the walkway which creates a versatile external space.

Seton Road

Longniddry, East Lothian

This extension forms a dynamic living space with the addition of a new side entrance/utility room. Curves and angles are created by forming a vaulted ceiling with angled end wall with curved walls forming the utility room.

Abbey Court

North Berwick

This small extension to the kitchen has created a bright open space for casual dining and relaxing. The external fabric and design are in keeping with the progressive early 1970s ideas of house design and development masterplan while creating a modern space that allows a sense of being in the garden while still being in a protective enclosure.

Green Hill Place

Edinburgh

Extension to the back of a tenement flat forming two bedrooms, shower room and dining space. The angled shape and multiple mono pitched roofs allowed for views of the garden from all rooms and for daylight to penetrate deep into the building.

45 Drylaw Crescent

Edinburgh

This project involved the removal of an existing extension and replacing it with a modern open plan kitchen/dining space allowing views out to the garden.

Craigcrook Avenue

Edinburgh

Carfrae Park

Edinburgh

Extensive alterations to a traditional bungalow using a full width extension to the rear with a lowered floor level to create a large, airy south facing space linking with the garden.

Corstorphine House Terrace

Edinburgh

A small extension creating a link between the house and the private enclosed garden. The original small kitchen became a utility area and the large rear room had a kitchen installed to become a multi functioning dining and entertaining space.